Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/4847
Назва: Особливості організації харчування учнів міських загальноосвітніх шкіл
Інші назви: Особенности организации питания учеников городских общеобразовательных школ
The peculiarities of the organizing of the catering for the students of the city schools
Автори: Безпала, Зоя Вікторівна
Саргош, Оксана Дмитрівна
Безпалая, Зоя Викторовна
Саргош, Оксана Дмитриевна
Bezpala, Z.
Sargosh, O.
Ключові слова: організація харчування
шкільне харчування
гаряче харчування
организация питания
школьное питание
гарячее питание
the organizing of catering
school catering
hot meals
Дата публікації: 2013
Видавець: Вищий державний навчальний заклад України «Українська медична стоматологічна академія»
Бібліографічний опис: Безпала З. В. Особливості організації харчування учнів міських загальноосвітніх шкіл/ З. В. Безпала, О. Д. Саргош // Світ медицини та біології. – 2013. – № 4. – С. 11–13.
Короткий огляд (реферат): В роботі проведений аналіз та дана гігієнічна оцінка харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах міста Полтави за період з 2007 по 2012 роки. Вивчено фактичне харчування організованих колективів дітей у 40 школах міста Полтави. Показано, що існуюча система організації шкільного харчування має ряд не вирішених проблем та потребує подальшого детального вивчення та корекції; В работе проведен анализ и дана гигиеническая оценка питания детей в общеобразовательных учебных заведениях города Полтавы за период с 2007 по 2012 года. Изучено фактическое питание организованных коллективов детей в 40 общеобразовательных учебных заведениях города Полтавы. В результате проведенного анализа организации питания учеников городских общеобразовательных школ установлено: 1. Обеспечение горячим питанием учащихся 1-11 классов было самым высоким в 2011-2012 учебном году и составляло 89%. Максимальный охват всеми видами питания учащихся 1-11 классов, в частности горячим питанием и буфетной продукцией, был в 2011-2012 учебном году и составил 98 %. 2. Обеспечение горячим питанием учащихся 1-4 классов значительно лучше, чем у учеников 5-11 классов. 3. Существующая организация школьного питания требует более детального изучения и корректировки; The paper analyzes and given the hygienic assessment of nutritional status of children in secondary schools of Poltava in the period from 2007 to 2012. Studied the actual nutrition of organized groups of children in 40 secondary schools of Poltava. The analysis of the school catering for the city schoolchildren of the secondary schools in Poltava revealed the following facts: 1. The consumption of hot meals by pupils of the 1st- 11th forms since 2007 to 2012 was the highest. It reached 89%.The consumption of hot meals and pantry products by these students was 98% by the end of 2012. 2. The consumption of hot meals by pupils of the 1st -11th forms is much better than of the students of the 5th -11th forms. 3. The system of the nutrition children at school needs to be regulated and the further research should be conducted.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/4847
ISSN: 2079-8334
Розташовується у зібраннях:Наукові праці

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
osoblivosti-organizatsiyi-harchuvannya-uchniv-miskih-zagalnoosvitnih-shkil.pdf266,01 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.