UMSA
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/12411
Назва: Дослідження антиоксидантної активності церебролізину за умов індукованого перекисного окиснення ліпідів у гомогенатах печінки
Інші назви: Исследования антиоксидантной активности церебролизина в условиях индуцированного перекисного окисления липидов в гомогенатах печени
Автори: Луценко, Руслан Володимирович
Луценко, Руслан Владимирович
Lutsenko, R .V.
Дата публікації: 2002
Видавець: Українська медична стоматологічна академія
Бібліографічний опис: Луценко Р. В. Дослідження антиоксидантної активності церебролізину за умов індукованого перекисного окиснення ліпідів у гомогенатах печінки / Р. В. Луценко // Актуальні проблеми сучасної медицини: Вісник Української медичної стоматологічної академії. – 2002. – Т. 2, вип. 1. – С. 29–31.
Короткий огляд (реферат): В експериментах досліджували антиоксидантні (АО) властивості церебролізину (10-6, 10-5, 10-4 мл/г тканини), використовуючи модельну систему на основі гомогенатів печінки. Процеси пероксидації ініціювали шляхом додавання водного розчину FeSO4·7H2O. В інкубаційному середовищі вивчали процеси перекисного окиснення ліпідів (ПОЛ), активність супероксиддисмутази (СОД) і каталази. Церебролізин з розрахунку 10-6 мл/г тканини істотно не впливав на процеси пероксидації і активність АО ферментів в модельній системі. Збільшення концентрації препарату до 10-5 мл/г вірогідно змінювало вміст інтермедіатів ПОЛ, активність СОД і каталази на 90-ій хв інкубації. Церебролізин у концентрації 10-4 мл/г тканини вірогідно обмежував вміст проміжних продуктів ПОЛ і підвищував АО захист в гомогенатах печінки під час всього періоду дослідження. Встановлено, що церебролізин виявляє прямі АО властивості, які найбільш виражені у концентрації 10-4 мл/г тканини печінки.
В экспериментах изучали антиоксидантные (АО) свойства церебролизина (10-6, 10-5, 10-4 мл/г ткани), используя модельную систему из гомогенатов печени. Процессы пероксидации в которой инициировали путем добавления водного раствора FeSO4·7H2O. В инкубационной среде изучали процессы перекисного окисления липидов (ПОЛ), активность супероксиддисмутазы (СОД) и каталазы. Церебролизин из расчета 10-6 мл/г ткани существенно не влиял на процессы пероксидации и активность АО ферментов в модельной системе. Увеличение концентрации препарата до 10-5 мл/г ткани достоверно изменяло содержание интермедиантов ПОЛ, активность СОД и каталазы на 90-ой мин инкубации. Церебролизин (10-4 мл/г ткани) уменьшал уровень промежуточных продуктов ПОЛ, повышал АО защиту в гомогенатах печенки во время всего периода исследования. Установлено, что церебролизин оказывал прямое АО действие, которое наиболее выражено в концентрации 10-4 мл/г ткани печени.
Ключові слова: експеримент
антиоксидантні властивості церебролізину
перекисне окиснення ліпідів
гомогенати печінки
эксперимент
антиоксидантные свойства церебролизина
перекисное окисление липидов
гомогенаты печени
УДК: 615.21+616.36-092.9
ISSN: 2077-1096 (print)
2077-1126 (online)
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/12411
Розташовується у зібраннях:Наукові праці

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сerebrolysin.pdf90,69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.