Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/1287
Назва: Наукова діяльність О.М. Бакєєвої в контексті розвитку наукових установ з фізіології травлення у свиней (20 – 80 рр. ХХ ст.)
Автори: Юдіна, Ксенія Євгеніївна
Yudina, K.
Юдина, Ксения Евгеньевна
Ключові слова: фізіологія
травлення
О.М.Бакеева
Дата публікації: 26-сер-2016
Видавець: Електронне наукове фахове видання "Історія науки і біографістика"
Бібліографічний опис: Юдіна К. Є. Наукова діяльність О. М. Бакєєвої в контексті розвитку наукових установ з фізіології травлення у свиней (20 – 80 рр. ХХ ст.) [Електронний ресурс] / К. Є. Юдіна // Історія науки і біографістика. — 2016. — № 2. — Режим доступу: http://inb.dnsgb.com.ua/2016-2/17.pdf – Назва з екрану.
Серія/номер: 2016;2
Короткий огляд (реферат): У статті викладено основний доробок української вченої-дослідниці, старшого наукового співробітника Науково-дослідного інституту свинарства О.М. Бакєєвої (1902—1981). Дослідниця є автором багатьох теоретичних розробок з питань травлення свиней за різних типів годівлі і має вагомі здобутки в дослідженні цих питань. Нею комплексно досліджено питання діяльності головних травних залоз, а також процеси обміну в організмі, наведено характеристику найбільш поширених кормів і раціонів, які застосовують у свинарстві. Вченою всебічно висвітлено особливості діяльності травного тракту у свиней при згодовуванні різних типів кормів. Досліджено взаємозв’язок діяльності вченої в контексті розвитку наукових установ з фізіології травлення у свиней. В статье изложено основное наследие украинского ученого- исследователя, старшего научного сотрудника Научно-исследовательского института свиноводства Е.Н. Бакеевой (1902-1981). Исследовательница является автором многих теоретических разработок по вопросам пищеварения свиней различных типов кормления и имеет весомые достижения в исследовании этих вопросов. Ею комплексно исследованы вопросы деятельности главных пищеварительных желез, а также процессы обмена, организме, приведена характеристика наиболее распространенных кормов и рационов, которые применяют в свиноводстве. Ученым всесторонне освещены особенности деятельности пищеварительного тракта у свиней при скармливании различных типов кормов. Исследована взаимосвязь деятельности ученого в контексте развития научных учреждений по физиологии пищеварения у свиней. The article presents the main achievements of Ukrainian scientist-researcher, senior researcher of the Research Institute pig AM Bakyeyevoyi (1902-1981). The researcher is the author of many theoretical developments on swine digestion for different types of feed and has significant achievements in the study of these issues. She studied the complex issues of the main digestive glands and metabolic processes in the body are the most common characteristics of feed and rations, which are used in pig. Academic thoroughly the peculiarities of the digestive tract in pigs fed with different types of feed. The interrelation between scientific activities in the context of scientific institutions of the digestive physiology of pigs.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/1287
ISSN: 2519 1888
Розташовується у зібраннях:Наукові праці

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
17.pdf385,19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.