UMSA
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/1294
Назва: Історичні аспекти методології німецької школи у дослідженнях травлення свині
Інші назви: Исторические аспекты методологии немецкой школы в исследованиях пищеварения свиньи
Historical aspects of a methodology of the German school in investigations of the digestion of a pig
Автори: Юдіна, Ксенія Євгеніївна
Yudina, K.
Юдина, Ксения Евгеньевна
Коваленко, Віктор Федорович
Kovalenko, V. V.
Коваленко, Виктор Фёдорович
Дата публікації: 2012
Видавець: Інститут свинарства і АПВ НААН
Бібліографічний опис: Коваленко В. Ф. Історичні аспекти методології німецької школи у дослідженнях травлення свині / В. Ф. Коваленко, К. Є. Юдина // Свинарство : міжвідомчий тематичний науковий збірник Інституту свинарства і АПВ НААН. — 2012. – Вип. 60. – С.86—90.
Короткий огляд (реферат): У статті викладені історичні матеріали про німецьку школу, засновану відомим фізіологом В. Елленбергером наприкінці 19-го – початку 20-го століття. Представниками цієї школи були започатковані дослідження фізіологічних процесів слиновиділення, переміщення корму по травному каналу свині. Започатковані хімічні аналізи хімусу. Одержані результати стали підґрунтям для наступних поколінь дослідників. В статье изложены исторические материалы о немецкой школе, основанной известным физиологом В. Елленбергером конце 19-го – начала 20-го века. Представителями этой школы начаты исследования физиологических процессов слюноотделения, перемещения корма по пищеварительному каналу свиньи. Проведены химические анализы химуса. Полученные результаты стали основой для последующих поколений исследователей. The historical materials about the German school which was founded by wellknown physiologist V. Ellenberger at the end of the 19th and at the beginning of the 20th century are given. The represents of this school started researches of physiological processes of salivation, gastric and intestinal digestion in pig. They first found out the salivation, the movement of a fodder in a digestive canal of a pig. The chemical analysis of chymus were started. Obtained results became the substratum for next generations of researchers.
Ключові слова: фізіологія
травлення
німецька
школа
ISSN: 0371-4365
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/1294
Розташовується у зібраннях:Наукові праці

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Historical_aspects_of_a_methodology.pdf279,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.