Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/6805
Назва: Вуглеводна специфічність клітинних елементів еритробластного острівця червоного кісткового мозку у щурів при моделюванні експериментального запалення
Інші назви: Углеводная специфичность клеточных элементов эритробластного островка красного костного мозга у крыс при моделировании экспериментального воспаления
Carbohydrate specificity of cellular elements of the red bone erythroblast islet in rats when modeling experimental inflammation
Автори: Білаш, Сергій Михайлович
Борута, Наталія Володимирівна
Старченко, Іван Іванович
Єрошенко, Галина Анатоліївна
Лисаченко, Ольга Дмитрівна
Билаш, Сергей Михайлович
Борута, Наталья Владимировна
Старченко, Иван Иванович
Ерошенко, Галина Анатольевна
Лисаченко, Ольга Дмитриевна
Bilash, S.
Boruta, N.
Starchenko, I.
Eroshenko, G.
Lysachenko, O.
Ключові слова: експериментальне запалення
еритробластний острівець
вуглеводні залишки
лектини
экспериментальное воспаление
эритробластный островок
углеводные остатки
лектины
experimental inflammation
erythroblast islet
carbohydrate residues
lectins
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Вуглеводна специфічність клітинних елементів еритробластного острівця червоного кісткового мозку у щурів при моделюванні експериментального запалення / С. М. Білаш, Н. В. Борута, І. І. Старченко [та ін.] // Вісник проблем біології і медицини. – 2018. – Вип. 1, Т. 1 (142) – С. 261–264.
Короткий огляд (реферат): Основою методу дослідження вуглеводної специфічності є застосування лектинів, що дозволяє деталізувати морфофункціональні зміни в структурних елементах у щурів в умовах експериментального запалення, за рахунок зв’язування лектинів з глюкоконьюгатами які знаходяться на поверхні клітин. Доведено, що вуглеводні залишки, на клітинних елементах еритробластного острівця, періодично змінюють інтенсивність накопичення рецепторів до того чи іншого лектину, визначають різні функції одного і того ж лектину або системи лектинів.; В основе метода исследования углеводной специфичности применяют лектины, которые позволяют детализировать морфофункциональные изменения в структурных элементах у крыс в условиях экспериментального воспаления, за счет связывания лектинов с глюкоконьюгатами которые в свою очередь находятся на поверхности клеток. Доказано, что углеводные остатки, на клеточных элементах эритробластного островка, периодически меняют интенсивность накопления рецепторов к тому или иному лектину, определяют различные функции одного и того же лектина или системы лектинов.; The purpose of the work was to determine the receptors – glycopolymers of plant origin in the cellular elements of the erythroblast islet of a red bone marrow in rats when modeling an aseptic inflammation.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/6805
Розташовується у зібраннях:Наукові праці

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vuhlevodna spetsyfichnistʹ klitynnykh.pdf2,09 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.