UMSA
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/6867
Назва: Особенности влияния ароматизаторов на секреторную функцию слюнных желез
Автори: Скикевич, Маргарита Георгиевна
Волошина, Людмила Ивановна
Дубова, Галина Егоровна
Кущ, Людмила Ивановна
Скікевич, Маргарита Георгіївна
Волошина, Людмила Іванівна
Дубова, Галина Єгорівна
Кущ, Людмила Іванівна
Skikevych, M.
Voloshina, L.
Dubova, G.
Kush, L.
Дата публікації: 2017
Видавець: Национальный медицинский университет имени А. А. Богомольца
Бібліографічний опис: Особенности влияния ароматизаторов на секреторную функцию слюнных желез / М. Г. Скикевич, Л. И. Волошина, Г. Е. Дубова, Л. И. Кущ // Сучасна стоматологія та щелепно-лицева хірургія : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. присвяч. 100-літтю Поля Луї Тесье, 100-літтю П. З.Аржанцева. – Київ, 2017. – С. 145–147.
Короткий огляд (реферат): Натуральные ароматизаторы влияют на функционирование слюнных желез как химический раздражитель, изменяющий скорость потока слюны. При ретроназальном восприятии аромата пищи важным является комплекс мультисенсорных ощущений: узнаваемость, приятные ассоциации, насыщенность аромата, его выразительность. Эмоциональные реакции связанные с запахом, являются факторами, которые влияют на длину пути нейронного сигнала и скорость ответной реакции слюнных желез. Проведенное нами исследование, по данным литературы, не имеет аналогичных. Окончательные выводы можно будет сделан после повторного тестирования разных возрастных групп участников эксперимента; Натуральні ароматизатори впливають на функціонування слинних залоз як хімічний подразник, змінює швидкість потоку слини. При ретроназальной сприйнятті аромату їжі важливим є комплекс мультисенсорних відчуттів: впізнаваність, приємні асоціації, насиченість аромату, його виразність. Емоційні реакції пов'язані з запахом, є факторами, які впливають на довжину шляху нейронного сигналу і швидкість відповідної реакції слинних залоз. Проведене нами дослідження, за даними літератури, не має аналогічних. Остаточні висновки можна буде зроблений після повторного тестування різних вікових груп учасників експерименту; Natural flavors affect the functioning of the salivary glands as a chemical stimulus, which changes the rate of flow of saliva. With the retinasal perception of the flavor of food, a multisensory sensation complex is important: recognizability, pleasant associations, the richness of the fragrance, its expressiveness. Emotional reactions associated with odor are factors that affect the length of the neural signal path and the response rate of the salivary glands. The study we conducted, according to the literature, does not have similar ones. Final conclusions can be made after repeated testing of different age groups of participants in the experiment.
Ключові слова: ароматизаторы
слюнные железы
ароматизатори
слинні залози
flavors
salivary glands
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/6867
Розташовується у зібраннях:Наукові праці

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zapah.pdf416,59 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.