Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/9708
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКазаков, Юрий Михайлович-
dc.contributor.authorKazakov, Yu. M.-
dc.contributor.authorКазаков, Юрій Михайлович-
dc.date.accessioned2019-03-06T07:10:26Z-
dc.date.available2019-03-06T07:10:26Z-
dc.date.issued1981-
dc.identifier.citationКазаков Ю. М. Показатели вязкости крови и гематокрита при атеросклерозе / Ю. М. Казаков // Врачебное дело. – 1981. – № 2 . – С. 27–28.uk_UA
dc.identifier.issn1019-5297-
dc.identifier.urihttp://elib.umsa.edu.ua/jspui/handle/umsa/9708-
dc.description.abstractИсследования последних лет показали, что в патогенезе развития атеросклероза большое значение имеет состояние кровообращения на уровне микроциркуляции в различных органах тканях, в котором немаловажную роль играют реологические свойства крови. Так, об увеличении вязкости крови у больных атеросклерозом сообщается в работах различных авторов (Муцаками и соавт., 1962; Шинабаева, 1964; Динтенфасс, 1969; В. А. Люсов, 1974 и др.).; Blood viscosity and hematocrit indices were examined in 63 patients with ischemic heart disease, intermittent claudication, arterial hypertension, atherosclerosis treated by means of miscleron and in heavysmokers. Patients with ischemic heart disease and intermittent claudication, arterial hypertension and smokers showed a clear increase of blood viscosity. It was that miscleron treatment produced no essential effect on blood viscosity in atherosclerosis.uk_UA
dc.language.isoruuk_UA
dc.publisherНаціональна медична академія післядипломної освіти імені П. Л. Шупика; ТОВ «Інформаційно-науковий центр «Лікарська справа»uk_UA
dc.titleПоказатели вязкости крови и гематокрита при атеросклерозеuk_UA
dc.title.alternativeIndices of blood viscosity and hematocrit in atherosclerosisuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові праці

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
blood_viscosity.pdf237,72 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.